Docent omgangskunde iets voor jou?

Je doet kennis op over het vak omgangskunde (vakinhoudelijke kennis) en aan de andere kant leer je die kennis van je vakgebied overdragen aan anderen (onderwijskundige kennis). Vanuit de vakgebieden psychologie, sociologie, agogie, communicatie en filosofie richt je je op hoe mensen met elkaar omgaan.

Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de manier waarop mensen in groepen functioneren, hoe mensen met elkaar communiceren en wat de invloed van de maatschappij is op het menselijk handelen. In de opleiding Leraar omgangskunde leer je hoe je mensen omgangsvaardigheid bijbrengt.

Maar om andere mensen met elkaar te leren omgaan, moet je ook met jezelf en met anderen kunnen omgaan. Tijdens je studie leer je daarom kritisch naar jezelf kijken, naar je omgang met anderen en je professionele omgang met mensen uit de hulp- en dienstverlening. Je eigen ervaringen zijn dus ook een belangrijk uitgangspunt. Je leert belangrijke vaardigheden als het maken en beoordelen van trainingsprogramma’s en toetsen, het voeren van functioneringsgesprekken en het begeleiden van groepen en groepsprocessen.

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
Postbus 63
8900AB, Leeuwarden
Nederland
http://www.nhl.nl

Hogeschool Leiden
Zernikedreef11
2333 CK, Leiden
Nederland

Hogeschool Utrecht
Padualaan101
3584 CH, Utrecht
Nederland
http://www.hu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.