Ouderwetse Hachee(Voor 1 persoon)

Ingrediënten:

*150 runderlappen ( op kamertemperatuur).
*150 gram uien
*½ theelepel rietsuiker
*1 eetlepel bloem
*2 dl runderbouillon van een tablet
*2 blaadjes laurier
*100 gram margarine
*Flinke scheut olie ( om te bakken).
*Peper en zout

 
Bereidingswijze:
1)    Snij het vlees in grove blokjes.
2)    Schil de uien en snij deze in grove stukken
3)    Laat de margarine in de pan smelten en als de de belletjes wegtrekken voeg er dan een flinke scheut olie bij.
4)    Ondertussen bestrooi je het vlees met peper en zout.
5)    Doe het vlees in de pan en laat dit ongeveer 5 minuten goed doorbakken.
6)    Strooi de bloem erover en roer het goed door.
7)    Maak de bouillon warm.
8)    Voeg als de bouillon warm is dit voorzichtig bij het vlees.
9)    Voeg de kruidnagel en de laurierblaadjes toe.
10)  Warm het weer even goed door.
11)  Als het warm is zet je het gas laag en laat je dit ongeveer 2 uur stoven

(Met dank aan Ron)

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.