Voor 1 persoon
Ingrediënten:
*20 gram gekruid gehakt
*Halve ui
*Stukje prei
*Halve winterwortel
*20 gram margarine
*2 eetlepels tomatenpuree
*20 gram bloem
*500 ml water
*1 bouillontablet
*2 takjes peterselie
Bereidingswijze:
1) Kruid het gehakt met zout en peper
2)Maak kleine gehaktballetjes.
3)Snijd de wortel prei en ui in kleine stukjes.
4)Smelt de margarine en fruit hierin de wortel, prei en ui.
5)Fruit de tomatenpuree even mee. (ontzuren)
6)Doe de bloem bij de wortel prei en ui en roer alles door elkaar.
7)Doe de helft van het koude water erbij en breng het roerend aan de kook.
8)Roer het dikke papje glad.
9)Doe de rest van het water er scheutje voor scheutje erbij. Roer de soep naar elk scheutje water weer glad.
10)Doe de bouillon blokje erbij
11) Zeef de soep door een bolzeef.
12) Voeg de gehaktballetjes bij de soep en laat het met deksel 5 minuten zachtjes koken.
13)Was de peterselie en snijd deze fijn.
14)Maak de soep iets op smaak met peper.
Eet Smakelijk