Welkom, mijn naam is Daphne Beuker. Ik ben geboren op 17-11-1975 en ik woon in Den Helder.
Ik ben ooit begonnen op de LTS – consumptieve techniek, daarna KMBO koken en serveren. Ik kwam er wat laat achter dat ik toch het liefste met mensen werk. Ik ben daarom een SPW opleiding in Hoorn gaan volgen. Tijdens het stage lopen op het Keerpunt* te Alkmaar kreeg ik een baan aangeboden.  Naast het werken op het Keerpunt heb ik deeltijd de studie SPH bij InHolland te Alkmaar afgerond en weer een jaar later deeltijd de opleiding voor docent omgangskunde aan de NHL te Leeuwarden.

Hoewel ik altijd met heel veel plezier op het Keerpunt heb gewerkt, heb er uiteindelijk toch voor gekozen om te gaan werken op het ROC in Den Helder. Een nieuwe uitdaging en dichterbij huis. Hier gaf ik les aan AKA leerlingen (Arbeidsmarkt gekwalificeerd Assistent). Dit is een niveau 1 opleiding. De meeste leerlingen hebben
een vmbo achtergrond (met of zonder diploma) of hebben voortijdig een niveau 2 opleiding verlaten. Ze hebben veelal een praktische instelling, werken onder begeleiding en weten vaak nog niet precies wat ze willen. Na twee jaar les te hebben gegeven aan AKA Leerlingen, heb ik de overstap gemaakt naar Transferium Jeugdzorg plus te Heerhugowaard. Dit is een gesloten jeugdzetting waar jongeren die onder toezicht zijn gesteld wonen. Hier heb ik als groepsleider gewerkt. Een hele leuke maar pittige baan waar ik ontzettend veel heb mogen leren!

Na Transferium ben ik gaan werken als jongerenwerker in Den Helder. Als jongerenwerker leg je contact met jongeren en begeleid je hen bij het verstandig indelen van hun vrije tijd. Je stelt een heel programma op met allerlei activiteiten. Sommige dingen regel je achter je bureau, maar meestal ben je actief met jongeren bezig.

Sinds mei 2016 ben ik met veel plezier werkzaam als ambulant begeleider. Ik bied gespecialiseerde begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik kom o.a. bij mensen thuis om praktische handvatten te bieden met als doel de zelfredzaamheid te behouden en/of te vergroten van mensen. 

Ik verschillende trainingen gevolgd waaronder o.a.:
* NLP practitioner/Master
* Basis Training Systemisch werken 
* Motiverende gesprekstechnieken
* Fysieke technieken
* Jeugdrecht
* Conflicthantering
* Coaching en Counseling
* Rots en Water training
* Oplossingsgericht counseling
* Sociale vaardigheidstraining als taakstraf voor minderjarigen
* Groepsmatige sociale vaardigheidstraining
* Gezinsgericht werken vanuit vraaggericht perspectief
* Competentie gericht werken.

Met deze website wil ik o.a. informatie geven over het vak omgangskunde, omgaan met jongeren en het docentschap. Er staat informatie op over leuke lessen, handige boeken, recepten, spellen die je lessen kunnen verrijken, nieuws, handige tips enzovoort.

Ik wens je veel plezier.

*Het Keerpunt is een school voor leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar die niet meer op school zitten maar wel leerplichtig zijn. De leerlingen zitten hier tijdelijk en kunnen terugkeren naar hun oude school of een andere school binnen het reguliere onderwijs. Daarnaast zitten er ook leerlingen die wachten op een andere vorm van onderwijs en /of hulpverlening.
De leerlingen krijgen een programma aangeboden met studie en doe-componenten. De werkzaamheden bestaan o.a. uit; les geven in de verschillende studievakken, het geven van thema’s, sociale vaardigheden, het houden van groep/individuele gesprekken. En de leerlingen inzicht geven in eigen gedrag, situaties en mogelijkheden staat daarin centraal. De leerlingen krijgen een programma aangeboden met studie- en doe-componenten.