(1 liter)
Ingrediënten:
*40 gram margarine
* 250 gram uien
* Eetlepel tomatenpuree
* Klein scheutje rode wijn ( droog)
*Kruiden ( bieslook, peterselie tijm, zwarte peper)
*1 Laurierblaadjes
*1 Bouillon blokjes (rund, kip of groente)
*1 liter water
*Stokbrood/geraspte kaas
Bereiding:
1) Uien snijden
2) Margarine in de pan laten smelten (niet bruin laten worden).
3) Uien aanfruiten ( 15 min ongeveer) Niet bruin laten worden.
4) Tomatenpuree erbij doen, goed roeren en klein beetje bakken. (ontzuren).
5) Alle kruiden toevoegen.
6) Rode wijn erbij ( 15/20 min laten inkoken)
7) Water met de bouillonblokjes toevoegen.
8) Nog 20 minuten zachtjes laten koken.
Stukje stokbrood erop met geraspte kaas en even in de oven.
Eet smakelijk