Vraag het aan de leerlingen

Vraag het aan de leerlingen

Het boek “vraag het aan de leerlingen” worden verschillende thema’s besproken: Voelen leerlingen zich betrokken bij hun school? Wat vinden ze van hun school, hun leerkrachten, lessen en activiteiten?
En hoe denken de leerlingen dat de kwaliteit van de school verbeterd kan worden?
Ik heb dit boek gebruik voor mijn actieonderzoek waarin ik de negatieve sfeer in klas heb willen onderzoeken en uit eindelijk heb veranderd samen met mijn leerlingen!
Al snel kwam ik er achter dat ik m.b.t. mijn onderwerp van mijn actieonderzoek het noodzakelijk was om de leerlingen erbij te betrekken.
Het boek ” vraag het aan de leerlingen” heeft mij handige tips en handvatten gegeven om leerlingen meer bij de school te betrekken en zich (weer) verantwoordelijk te voelen. Wat uiteindelijk tot een betere sfeer in de klas heeft geleid.
Uit mijn actieondezoek komt dan ook naar voren! Luister naar de mening van leerlingen. Ga gewoon met elkaar in gesprek. En neem de mening van leerlingen serieus. Want leerlingen voelen zich pas echt gehoord als er ook echt iets verandert.

Voor mij een zeer bruikbaar en waardevol boek met tips en handvatten om leerlingen meer bij de school te betrekken! Leerlingen zijn meer betrokken, voelen zich verantwoordelijker en zijn gemotiverder wanneer ze bij de school betrokken worden!

Vraag het aan de leerlingen
Jorien Meerding m.m.v. Margot Hameetman
ISBN: 90-6665-442-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.