Pasta ovenschotel(Voor 1 persoon)

 

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta’
  • ¼ theelepel zout
  • 50 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 450 ml melk
  • 125 gram belegen kaas geraspt
  • 125 gram gekookte ham in reepjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tomaat

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng in een grote pan water aan de kook en voeg wat zout toe.
  3. Doe de pasta voorzichtig in het kokende water.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Laat in een kleinere pan de boter langzaam smelten.
  6. Voeg de bloem toe en roer goed.
  7. Laat het 1 minuut koken en neem de pan van het vuur.
  8. Roer de melk er beetje bij beetje door, zodat je een gladde saus hebt.
  9. Zet de pan weer op het vuur. Roer tot de saus dikker is en er geen klontjes meer in zitten.
  10. Zet het vuur laag als de saus kookt en roer nog 1-2 minuten.
  11. Neem de pan van het vuur en roer de belegen kaas, ham en tomaat erdoor.
  12. Giet de pasta af als deze beetgaar is.
  13. Roer de saus erdoor.
  14. Snij de tomaat in plakjes.
  15. Schep de pasta in de ovenschaal en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  16. Leg als laatste de plakjes tomaat hierop.
  17. Zet de schaal op de bakplaat 20 -25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.