Ingrediënten:
- 250 gram pasta’
- ¼ theelepel zout
- 50 gram boter
- 40 gram bloem
- 450 ml melk
- 125 gram belegen kaas geraspt
- 125 gram gekookte ham in reepjes
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
- 1 tomaat
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng in een grote pan water aan de kook en voeg wat zout toe.
- Doe de pasta voorzichtig in het kokende water.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat in een kleinere pan de boter langzaam smelten.
- Voeg de bloem toe en roer goed.
- Laat het 1 minuut koken en neem de pan van het vuur.
- Roer de melk er beetje bij beetje door, zodat je een gladde saus hebt.
- Zet de pan weer op het vuur. Roer tot de saus dikker is en er geen klontjes meer in zitten.
- Zet het vuur laag als de saus kookt en roer nog 1-2 minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer de belegen kaas, ham en tomaat erdoor.
- Giet de pasta af als deze beetgaar is.
- Roer de saus erdoor.
- Snij de tomaat in plakjes.
- Schep de pasta in de ovenschaal en strooi de Parmezaanse kaas erover.
- Leg als laatste de plakjes tomaat hierop.
- Zet de schaal op de bakplaat 20 -25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!!!