Een Leraar van Klasse

Een leraar van klasse

Dit boek bevat veel interessante informatie voor docenten en studenten in opleiding tot docent. Met dit boek bieden de schrijvers, leraren in het voortgezet onderwijs steun bij hun dagelijks werk. Er wordt kennis vertaald naar de concrete onderwijspraktijk. Didactiek, orde houden en de relatie van de leraar met de klas, zijn drie hoofdthema’s in het leraarschap.
Een vierde hoofdthema in het boek is de doorgaande professionele ontwik┬şkeling van de leraar in de beroepspraktijk. In dit boek wordt aandacht besteed aan het geleidelijk meer verantwoordelijkheid bij de leerling te leggen. Het boek maakt concreet duidelijk hoe je dat als leraar voor elkaar kunt krijgen. Leraren en leerlingen worden samenwerkingspartners die samen werken aan het doel.

Ik vind het een makkelijk leesbaar boek met bruikbare tips. Het boek levert een bijdrage aan de ontwikkeling in het onderwijs waarin leerlingen steeds actiever bezig zijn en meer verantwoordelijkheid dragen voor hun leerproces en het leerresultaat.

Een leraar van Klasse
Bram lagerwerf & Fred Korthagen
ISBN: 902441742-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.